Varkenshouderij

Achtergrond 177 x bekeken

Big profiteert van duurder varken

Zowel in Nederland als in Duitsland is de biggenmarkt nog niet overdreven goed. Toch profiteren fokkers nu ook duidelijk van de aantrekkende prijs voor vleesvarkens. De Vleuten-notering voor deze week steeg €3 tot €29. Daarmee wil de beurs boven in de markt gaan zitten en niet afwachten. Fokkers moeten ook profiteren van het duurdere varken, is de redenering.
Voor mesters is de prijsverhoging wel even schrikken. In Nederland en Duitsland accepteren zij het min of meer ‘morrend’. Hoe mesters in Zuid- en Oost-Europa op de prijsstijging reageren is nog even afwachten. In verband met de 1 mei-viering vorige week heeft de export naar genoemde bestemmingen nagenoeg stilgelegen. Vandaag wordt er weer volop gebeld en gehandeld en zal blijken of het lukt de biggen voor een paar euro meer te slijten.
In Duitsland steeg de toonaangevende Niedersachsen-notering vandaag ook €1 tot €41. In het midden van deze week komen ook DPP en Vion met hun noteringen. De inzet is zoveel mogelijk ‘Vleuten’ te volgen. Of de markt dat vollledig toelaat, is nog even afwachten.

prognose

duurder

Of registreer je om te kunnen reageren.