Varkenshouderij

Achtergrond 155 x bekeken 3 reacties

Varkensvleesmarkt slecht

Duitse producenten zijn behoorlijk positief over de varkensmarkt. Ze nemen een iets krimpend aanbod waar. Dat was de hoofdreden waarom de Vereinigungspreis 3 cent steeg vorige week en waarom ook slachterijen hun roepprijzen verhoogden.
Slachterijen zien tot nu toe geen kans het vlees voor meer geld te verkopen. Omdat het Britse pond geleidelijk in waarde daalt ten opzichte van de euro loopt de opbrengst van middels terug. In Italië zit blijkbaar een grote voorraad hammen zodat niemand daar bereid is voor hetzelfde geld in te kopen. Ondanks dat het salesbericht van Vion voor hammen onveranderd noteert, worden in de praktijk veel achterkanten van het varken voor minder geld verkocht.
In Nederland zitten meer dan genoeg varkens. Omdat de vleesverkoop slecht is en de marges van de slachterijen al flinterdun of negatief zijn, zien Nederlandse slachterijen geen basis om de Duitse prijsverhoging te volgen. Vion laat zijn notering voor deze week gelijk en ook de andere Nederlandse slachterijen zullen niet of nauwelijks aan hun roepprijzen tornen.
Op de marktanalyse van de Duitse varkenshouders valt dus nogal wat af te dingen. Zo best is de markt nou ook niet weer. De markt wacht met smart op een impuls. Een periode met barbecueweer is zeer welkom voor de vleesmarkt. Anders is het niet ondenkbaar dat de Duitse boeren hun 3 cent extra van deze week weer moeten teruggeven.

prognose

stabiel

Laatste reacties

 • no-profile-image

  knorrepot

  Ik zat er al op te wachten, de verhalen over het barbequeweer............

 • no-profile-image

  beer

  Goed zo VION weer 3 centjes in je eigen zak gestoken.

 • no-profile-image

  Nietjes

  Hoezo krappe marges...... wij doen het al maanden lang zonder....!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.