Varkenshouderij

Achtergrond 1 reactie

Varkens weer duurder

Na een daling van de varkensprijs met 9 cent per kg geslacht-gewicht is deze week de bodem bereikt. Als het een beetje meezit, komt er volgende week zelfs weer een paar cent bij.
Duitse producenten zetten alles in het werk om vandaag een hogere prijs af te dwingen. Ze wijzen erop dat het aanbod in de huidige markt aan de krappe kant is en rechtvaardigen daarmee een prijsstijging.
Slachterijen zien het helemaal niet zitten om meer voor het varken te betalen. De prijs van de belangrijkste delen – ham en middel – staat onder druk of daalt zelfs.
Toch is het goed mogelijk dat er vandaag een hogere prijs uit de bus rolt in Duitsland. Dat zal effect hebben op de Nederlandse prijs, die dan ook gaat stijgen. Zo niet, dan is het meest logische scenario dat een prijsstijging tot half mei op zich laat wachten. Dit omdat er met Koninginnedag, 1 mei, Hemelvaart en Pinksteren nogal wat vrije dagen aan zitten te komen.
14.00 uur, zoals verwacht stijgt de Vereinigungspreis, en wel met 3 cent per kg geslacht-gewicht. Vion Duitsland betaalt ook drie cent meer volgende week en dat zal effect hebben op de Nederlandse prijs. Ondanks dat het varkenskarkas voor minder geld verkocht wordt zal ook in Nederland de roepprijs voor varkens een paar cent stijgen.

prognose

2 tot 3 cent erbij

Eén reactie

  • no-profile-image

    beer

    Toffe jongens daar bij VION,hoezo plus 2 of 3 cent.Die steken ze alvast in hun eigen zak.

Of registreer je om te kunnen reageren.