Varkenshouderij

Achtergrond 4 reacties

Varkens duurder

De stemming op de vleesvarkensmarkt laat niets aan onduidelijkheid over: ze worden duurder volgende week. Aanleiding daarvoor is het ontoereikende aanbod in Duitsland en het mooie weer dat op komst is zodat de vraag duidelijk aantrekt.
Vorige week lag het aantal slachtingen in Duitsland nog boven de 900.000. Ook de gewichten blijven constant. Halverwege deze week is er een duidelijke omslag waar te nemen. Het lukt niet om voldoende varkens bij elkaar te krijgen.
Morgen wordt de Vereinigungspreis bekendgemaakt. Het is zomaar mogelijk dat er een stuiver bij de prijs komt. Dat zal ook in Nederland niet onopgemerkt blijven.

prognose

duurder

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boerke

  snappen jullie t nog ??????

 • no-profile-image

  denis

  ik kan er werkelijk met mijn verstand niet meer bij eerst 8 cent er af in 2 weken tijd er weer bij ik snap echt niet wat ze allemaal aan het doen zijn. of ze hebben een plank voor de kop ze hebben de markt niet goed in hun ogen.......

 • no-profile-image

  niet te volgen

  Beste boerderij,

  Misschien is het moeilijk de markt te voorspellen maar zoals jullie het doen kan iedereen het en het geeft een hoop frustratie bij varkenshouders die toch al in een moeilijk pakket zitten.
  Op 18-4 varkens weer duurder
  Op 22-4 varkensvleesmarkt slecht
  Op 24-4 varkens duurder.
  Wat gaan jullie op 26-4 schrijven, ik denk varkens weer goekoper.

 • no-profile-image

  herbert

  barbequeweer......... +8 cent......

Of registreer je om te kunnen reageren.