Varkenshouderij

Achtergrond

Runder-TBC in twee Duitse deelstaten

In twee Duitse regio’s heeft rundertuberculose de kop opgestoken.

In het Sauerland in de deelstaat Noordrijn-Westfalen bleken op een bedrijf 44 van de 169 koeien besmet. Op een bedrijf in Stade in de deelstaat Nedersaksen is op een bedrijf een vooralsnog onbekend aantal koeien geïnfecteerd.

Het bedrijf in het Sauerland is inmiddels geruimd en op slot gezet, terwijl de autoriteiten in beide gevallen uitzoeken in hoeverre de bacterie zich heeft verspreid naar bedrijven in de buurt. Tevens worden de contactbedrijven en de herkomst van de getroffen veestapels geïnventariseerd.

Rundertuberculose (TBC) had zich in Noordrijn-Westfalen de afgelopen tien jaar niet meer voorgedaan. In de deelstaat Nedersaksen werd de melkveehouderij er in 2002 voor het laatst mee geconfronteerd. Rundertuberculose is bij direct contact met een besmet dier ook overdraagbaar op mensen.

Of registreer je om te kunnen reageren.