Varkenshouderij

Achtergrond 236 x bekeken 9 reacties

Prijsval voor vleesvarkens

De prijsstijging van de vleesvarkens die de afgelopen maanden met de grootst mogelijke zorg is opgebouwd verdampt in één klap voor de helft. Slachterijen kunnen het naar eigen zeggen niet meer rondbreien. Deze week ging de derde slachterij van Duitsland, Westfleisch, niet mee met het voorstel van de producenten om de roepprijs 2 cent te verhogen. Andere slachterijen in Duitsland die wel hun prijs verhoogden, zetten de poort maar deels open. Er werd minimaal geslacht met als doel het verlies zo klein mogelijk te houden.
De vleesverkoop wil totaal niet meekomen met de gestegen inkoopprijs van de laatste weken. Komende week is een heel slechte voor de vleesmarkt. Van voor tot achter neemt het varkenskarkas in waarde af. Sommige deelstukken zakken 5 cent per kg.
Een hogere prijs afdwingen blijkt dus niet vol te houden. De klap die de varkensmarkt deze week krijgt te verwerken zal nog even nadreunen, zowel in de vleesverkoop als op de biggenmarkt.

prognose

6-7 cent eraf

Laatste reacties

 • no-profile-image

  bert

  duitse varkensboeren zoude masaal op 1 april opstappen als klant, als de prijzen niet flink willen stijgen.
  wel nu. het is 1 april geweest. en ze doen 6 cent eraf.
  je hoord geen boer meer klagen

 • no-profile-image

  boerke

  hoor geen boer meer klagen >>>>>>
  nou hier hedde ereen

 • no-profile-image

  boertje

  hier nog enne schandalig is het -5 en de big in de min heel gped zlto (vion ) heel goed nvv en nu waneer eens echte actie net als in frankrijk weg blokeren etc etc zo gaan we er allemaal aan maar het is stil aleen maar klagen tegen elkaar de burger snapt er niets van al anderhals jaar geld bij de biggen en vlees varkens . eerste reactie waarom hebben jullie ze dan ik heb er zelf en kan het niet uitlegen aan de burger 25 euro gemiddeld verloren aan vleesvarken kunnen jullie dat wel en dan te bedenken dat er kinderen dood gaan van de honger. heb zel;f kinderen en een behoorlijk zeugen- vleesvarkens bedrijf ik heb er moeite mee om dieren te maken met een voeder convercie van 2,5 en bij de tot 25% te draaien en er dan nog veel geld (Alles tellen+/- 25 euro bij ) verlies te leiden en dat tegen over +/- 250 kg goed graan (voer) voor menmsen die verhongeren en dan snap ik wel hanmdel is handel maar zo als nu slaat nergerns op politiek grijp eens in.
  en boeren we moetyen in oipstand komen dit kan zo niet

 • no-profile-image

  bert

  ik had het al voorspeld.
  alle vertegenwoordigers en voorlichters en advies mensen. ze zijn er op getraind om de boeren gek te maken en vooral alles wijs te maken. en het mooie is; de boeren trappen er steeds weer in.
  vorig jaar werd al verteld. over een half jaar worden de biggen 64 euro enz.
  wat denken de boeren, ik ga niks minder maar meer houden.
  wat is de winst. varkens blijven goedkoop. en iedereen blijft veel verdienen aan de boeren. ik vroeg steeds aan iedereen; waar krimt dan de varkensstapel. niet in duitsland, spanje, denemarken, en andere buren, en niet te vergeten, nederland. de mengvoer bedrijven meer winst, slacht huizen, meer winst. aannemers, meer winst, varkensrechten, steeds duurder, strond, gewoon lekker duur, enz enz enz.

 • no-profile-image

  boerke

  Klopt Bert. Die stropdassen die allemaal om ons als varkenshouder heen draaien rijden er een dikke auto van. Sjonge jonge zijn zij nou zo slim of wij zo stom

 • no-profile-image

  TOM

  Hé, hé .... eindelijk varkensboeren die nog eens durven klagen. Het lijkt de laatste tijd maar heel gewoon, heel gewoon blijven incasseren ... Dit kan gewoon niet meer! En dan te denken dat zowel bij onze toeleveranciers, als de mensen na ons, goede marges gerealiseerd worden. Wat je daar zegt van die 25 euro verlies / geleverd vva, nou doe der ondertussen nog maar wat bij !! Actie, ook bij ons in Belgie

 • no-profile-image

  boxring

  heb hier een handdoek zou ik t doen ???

 • no-profile-image

  Boer

  Daar moet het wel op aan... helaas. Er moeten handdoeken in de ring worden gegooid...Dat is de oplossing, pure marktwerking

 • no-profile-image

  boxring

  Ik doe t toch maar niet boer twente .
  hadde die tukkers afgelopen zondag die boere maar moeten helpen !!!!

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.