Varkenshouderij

Achtergrond 182 x bekeken 2 reacties

LTO treedt toe tot werkgroep Duurzame Soja

LTO Nederland is lid geworden van de Nederlandse werkgroep Duurzame Soja, ofwel Task Force Duurzame Soja.

LTO heeft de intentie om op korte termijn ook toe te treden tot het internationale overlegorgaan over duurzame soja, de Round Table on Responsible Soy. Dit heeft LTO vandaag bekend gemaakt.

Volgens secretaris Henk Boelrijk van de vakgroep varkenshouderij van LTO wordt de primaire veehouderij steeds vaker aangesproken op haar gebruik van duurzame soja. Boelrijk: "Het was bijvoorbeeld een issue destijds bij het burgerinitiatief in de Tweede Kamer. Er wordt veel gesproken over opname van veevoereisen in allerlei plusprogramma’s en ook wordt er geopperd om de duurzaamheidseis op te nemen in de maatlat duurzame veehouderij."

De betrokkenheid van LTO bij het sojadossier wordt dus steeds groter en daarom heeft de organisatie besloten zich aan te sluiten bij de Task Force.

De Task Force is opgericht door Nutreco. Momenteel zijn er 15 bedrijven en organisaties lid van het overlegorgaan die tot doel heeft te komen tot een duurzamere productie van soja. Ondermeer Campina, Friesland foods, Vion, Plukon, Nevedi en Unilever zijn lid van de Task Force.

De Round Table on Responsible Soy is de internationale organisatie waarin overlegd wordt om te komen tot een duurzamere sojaproductie waarin bedrijven en organisaties uit verschillende landen zitting hebben.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  vegetarische

  Hoe kan dat nou dat er geen afvaardiging van vegetariers en de pharmaceutische industrie aan tafel zitten? Zij eten toch de sojabonen en gebruiken soja olie voor de tere huidjes. De veehouderij gebruikt alleen het afvalprodukt soyaschroot.
  En de landbouw? Die krijgt een "license to produce" van de tiranniserende milieuclubs als ze de rotzooi van anderen opruimt.

 • no-profile-image

  Jean Vaassen

  Het verheugt mij telkens weer als organisaties en/of ondernemingen uit de agrarische sector - of groot of klein - milieuproblemen serieus nemen, en tot actie overgaan. Hulde.

Of registreer je om te kunnen reageren.