Varkenshouderij

Achtergrond 384 x bekeken

KI Limburg betaalt prijscorrectie van 15 cent per dosis

Varkens KI-Limburg betaalt 15 cent prijscorrectie per dosis afgenomen sperma over 2007 terug.

Dit maakte KI-Limburg gisteravond bekend tijdens de laatste jaarvergadering van de cooperatieve onderneming. In totaal betaalt de vereniging 105.000 euro via de prijscorrectie terug aan de leden. De vereniging keert dit jaar niet uit via de certificatenregeling. In voorgaande jaren gebeurde dat wel.

Na de fusie als KI-Limburg is opgegaan in de nieuwe landelijke cooperatieve KI-vereniging zullen de certificaten waarmee de KI-vereniging enkele jaren geleden een deel van het vermogen in de dode hand op naam stelde worden uitgekeerd. Binnen de nieuwe KI-vereniging zal een nieuwe vermogensdelingsregeling worden opgezet, volgens beoogd directeur Jan Sallevelt.

KI Limburg boekt over 2007 uiteindelijk een netto resultaat van 21.000 euro. Volgens de financiële man Joost Thurlings is het resultaat tot een minimum teruggebracht om de leden varkenshouders in deze tijden van hoge kosten en minimale opbrengsten zo veel mogelijk tegemoet te komen.

KI-Limburg zag in 2007 de afzet van sperma groeien tot een aantal doses 692.300. Het aantal leden liep terug van 423 naar 417. Volgens directeur Jan Sallevelt loopt de afzet van sperma ook in de eerste weken van 2008 goed door. "We halen een klein plusje, maar we zien de grenzen van de groei in zicht komen", aldus Sallevelt. Hiermee wil Sallevelt aangeven dat wil de KI verder groeien in resultaat, dit op een andere manier zal moeten gebeuren. "We moeten het straks veel meer hebben van interne efficientie. De nieuwe fusie KI biedt wat dat betreft goede mogelijkheden."

Of registreer je om te kunnen reageren.