Varkenshouderij

Achtergrond 177 x bekeken 4 reacties

Wilde zwijnen naar snelweg gelokt

Onbekenden hebben met mais geprobeerd wilde zwijnen naar de snelweg A28 te lokken. Bij de afslag Nunspeet-Oost zijn voerlijntjes aangetroffen.

Dat meldt Omroep Gelderland. Wethouder Schipper van Nunspeet is woedend en wil dat de politie een onderzoek instelt. Het kan volgens hem voor levensgevaarlijke situaties zorgen als de zwijnen de weg op lopen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  hertogs

  De zoveelste actie van jagers om aan hun schietdrang te kunnen voldoen. Slim varkens naar de snelweg lokken, ongelukken verooorzaken en dan beginnen te roepen dat afschot zo noodzakelijk is. Zo werkt dat in die jachtwereld. Daarin is niemand te vertrouwen. De heren willen knallen, o nee, beheren heet zoiets. weg met dat volkje.

 • no-profile-image

  maria

  Helaas is keer op keer bewezen dat dit soort praktijken door jagers wordt gebezigd om inderdaad de zogenaamde schadelijkheid en overpopulatie van zwijnen aan te tonen. Net als het verspreiden van fabels over "hondsdolle vossen die dodelijke lintwormeitjes verspreiden, weidevogels uitroeien, lammetjes verscheuren" enz.enz. Zelf heb ik gezien hoe op sluwe wijze verstopt in het struikgewas allerlei voer wordt neergelegd om dieren uit het bos naar de weilanden te lokken. zodat de boeren weer kunnen klagen dat er schade is van "teveel" wild. Hiervan zijn foto's gemaakt.
  m.s.beastly

 • no-profile-image

  joop

  Zeg Hertogs uit Oss, wie zegt dat het om jagers gaat. Bewijs het eerst maar eens en kom dan met je mening. Laf hoor om een groep mensen zo te beledigen!!! En wij kunnen in Nederland helemaal niet zonder jagers, het zou een grote bende worden! Dus ik zou zeggen weg met dat volkje waar jij toebehoort, kom met bewijs dan praten we verder.

 • no-profile-image

  Martin

  Beste Hertog, lees het bericht eens goed en dan zul je zien dat er niemand is beschuldigd van het lokken, alleen dat er geprobeert is de dieren te lokken maar niet door wie! Gezien jou reactie zou ik zeggen heb jij dat met jou volkje niet gedaan om de jagers in een kwaad daglicht te zetten?

Of registreer je om te kunnen reageren.