Varkenshouderij

Achtergrond 304 x bekeken

Vrouwendag

Zaterdag 8 maart is het Vrouwendag! Vandaag is het naamdag van Zoltán. Beide gebruiken zijn in Nederland onbekend.

Vanochtend om 7 uur was het gezellig druk in onze kantine. De champagne, eigen gemaakte wijn, frisdrank en allerlei soorten gebak stonden al op tafel. We vierden namelijk Vrouwendag. Een gebruik dat in Hongarije erg op prijs wordt gesteld. Op die dag worden de vrouwelijke collega’s, echtgenoot, vriendin etc in het zonnetje gezet. Een Topdag voor de bloemisten! Ik bedoel als de meeste getrouwde mannen zelfs hun schoonmoeder een bloemetje geven, dan kunnen we spreken van een Topdag voor de bloemisten. En een Topdag voor de baas natuurlijk. Want dit is dé dag in het jaar dat je een prachtige bloem aan je vrouwelijke medewerkers geeft. We hadden het personeel van de andere varkensbedrijven ook uitgenodigd, dus ik had het genoegen om in een paar minuten tijd 4 vrouwen blij te maken.
Zoals gezegd was het een gezellige bedoening. Zeker ook omdat het vandaag naamdag is van Zoltán. Naamdag is een gebruik dat we in Nederland ook niet kennen. Op elke dag wordt een naam gevierd. Die naam wordt vermeldt op de radio, en staat in de agenda’s en kalenders. Eigenlijk is de naamdag nog belangrijker dan de verjaardag. Onze bedrijfsleider en zijn zoon heten beide Zoltán, dus ook dat werd gevierd. Zoals te doen gebruikelijk geven we ons personeel een klein cadeautje om het ietwat specialer te laten zijn.

Na een goed glas wijn, een kop koffie (wát een combinatie!) en veel te veel gebak schuif ik achter de computer voor een dagje werken.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.