Varkenshouderij

Achtergrond 1 reactie

Voedselvergiftiging Siberië met Nederlands vlees

Een Oost-Siberische stad is getroffen door een voedselvergiftiging die al 150 mensen ziek heeft gemaakt. De bron van de vergiftiging ligt volgens de autoriteiten in gehaktballen die waren gemaakt van uit Nederland geïmporteerde lever.

Zij werden gegeten op een kleuterschool in de stad Bratsk, aldus het persbureau RIA Novosti. Onder de mensen die sinds donderdag in ziekenhuizen zijn opgenomen, zijn 117 kinderen. Vijf van hen liggen op de afdeling intensieve zorg.

Justitie doet onderzoek naar de precieze oorzaak van de massale vergiftiging. In december werden al eens 53 kinderen ziek na het eten van salades in de schoolkantine.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gli

    Grondig nagaan wat de oorzaak is. In ons land niet bij voorbaat zeggen dat de
    schuld onmogelijk bij ons ligt. Ook niet denken of zeggen dat die Russen het wel verkeerd hebben gedaan. Nee gewoon laten onderzoeken door externe deskundigen. Mocht de schuld in ons land liggen: ruiterlijk erkennen en maatregelen nemen om het in de toekomst te voorkomen. Schuld elders: met kracht de beschuldiging ontzenuwen!!
    Het heeft toch niet met geld te maken???

Of registreer je om te kunnen reageren.