Varkenshouderij

Achtergrond 1 reactie

Vette varkens stuk duurder

De varkensmarkt trekt langzaam maar zeker lekker aan. Na een stabiele periode begin dit jaar zit de prijs nu bijna wekelijks in de lift. Deze week is de stemming op de markt opnieuw goed. Het aanbod is dusdanig van omvang dat de varkens goed opgenomen worden door slachterijen in binnen- en buitenland. Doorschuiven en afbellen van vrachten varkens is niet aan de orde. Daarom is iedereen in de handel tevreden over de gang van zaken.
In alle Europese landen die meetellen op varkensgebied, gaat de prijs in opwaartse richting. Slachterijen in Spanje en Frankrijk betalen beduidend meer voor varkens. In Denemarken steeg de notering voor de vierde achtereenvolgende week zodat er in totaal 11 cent per kg geslacht-gewicht bijkwam. Omdat eerst de varkens duurder worden en daarna het vlees, verloopt de prijsstijging enigszins geforceerd. omdat het Europa-breed gebeurt, moeten inkopers er toch echt aan geloven en is het risico op een terugslag gering.
Volgende week wordt het vlees opnieuw duurder verkocht maar dat gaat lang niet van harte. Over de hele linie, uitgezonderd de nekken stijgt het varken in waarde, maar of stijging even groot uitpakt als de inkoopprijs valt nog te betwijfen.

prognose

plus 4 tot 5 cent

Eén reactie

  • no-profile-image

    varkens

    VETTE varkens?
    vette varkens brengen altijd minder op
    VLEESVARKENS zijn het toch?

Of registreer je om te kunnen reageren.