Varkenshouderij

Achtergrond 157 x bekeken 1 reactie

Varkensmarkt onveranderd

Met twee korte werkweken voor de boeg doet de varkensmarkt het kalmpjes aan. Daarvoor zijn twee redenen aan te voeren. Omdat er een werkdag uitvalt krijgen slachterijen voldoende varkens aangeboden. Daarnaast zijn veel slachterijen er deze week niet in geslaagd de 4 cent hogere roepprijs volledig goed te maken in de verkoop. Twee argumenten om volgende week niet meer te bieden.
Ondanks het uitvallen van één werkdag zijn varkens redelijk te plaatsen. Handelaren moeten soms wel iets knutselen om alles in goede banen te leiden maar van het doorschuiven van veel vrachten varkens is zeker geen sprake.
Slachterijen zijn volgende week niet in staat het vlees veel duurder te verkopen. De voorkant van het varken blijft hooguit gelijk. Positieve uitzondering vormen de hammen en de ribben. Beide deelstukken gaan voor een paar cent meer van de hand. Producenten zullen het komende week met onveranderde prijzen moeten doen, meer zit er even niet in.

prognose

gelijk

Eén reactie

  • no-profile-image

    boertje

    Hebben ze weer een dag vrij mogen wij die weer betalen door de prijs gelijk te laten ... Het voer is DUUR dus dat moet worden DOORBETAALD ander straks geen varkens boer meer over

Of registreer je om te kunnen reageren.