Varkenshouderij

Achtergrond

Rek even uit biggenprijs

De biggennoteringen in Nederland zaten vanaf begin vorige maand stevig in de lift. De beurs van Vleuten steeg bijvoorbeeld €15 en DPP €13. Daarmee is het voor dit moment wel even gebeurd. De sterkste aanwijzing voor stabilisatie van prijzen komt uit Spanje. Daar zakte de binnenlandse Zamora-notering €2 tot €35. Dat heeft zijn weerslag op de prijs voor exportbiggen. Die deden in week 11 zo’n €41-42 geleverd exportplek. Grote koppels soms €1 meer en kleine koppels nog wat minder. Spanje was duidelijk de aanjager van de prijs vorige maand. Zodra de Spanjaarden het rustiger aan doen, wordt het snel nijpend in de export.
De Europese markt is momenteel niet bijster groot. Richting Duitsland loopt het gewoon door met de vaste koppelingen, maar ook niet meer dan dat. Export naar Oost-Europa, voornamelijk naar Polen, loopt nog verre vlot.
Alles bij elkaar opgeteld moet de biggenprijs een pas op de plaats maken. Varkens worden komende week ook weinig tot niets duurder. Stabilisatie van de biggennoteringen ligt voor de komende week het meest voor de hand.

prognose

gelijk

Of registreer je om te kunnen reageren.