Varkenshouderij

Achtergrond 3 reacties

'Lokspoor zwijnen naar A28 is een fabeltje'

De politie verwijst verhalen over het lokken van zwijnen richting de oprit van de A28 bij Nunspeet naar het rijk der fabelen.

Uit onderzoek is niets van een 'voerlijn' gebleken, aldus een woordvoerder van de politie vandaag.

De politie deed onderzoek naar aanleiding van een artikel in regionaal dagblad De Stentor. Hierin meldde Staatsbosbeheer dat uitgestrooid voer bij de afslag Nunspeet-Oost was gevonden. "Ook hebben we niemand kunnen achterhalen die de voerlijnen heeft gezien'', aldus de woordvoerder.

Bij de politie is geen aangifte gedaan. Wel is gebleken dat veel zwijnen wroeten in de berm langs de Eperweg die recent opnieuw is aangelegd. Deze ligt in de buurt van de snelweg. "Dit is echter niet in verband te brengen met het verhaal van de voerlijnen'', aldus de politie.

Een boswachter van Staatsbosbeheer was een week geleden de bron van het verhaal, erkende een zegsvrouw van de natuurorganisatie. "Een opzichter van ons heeft wel degelijk een spoor maiskorrels en geleegde netjes mezenbollen aangetroffen'', zei ze.

Staatsbosbeheer wil verder niet op de kwestie ingaan. Verantwoordelijk minister Gerda Verburg moet vragen hierover, gesteld door de Partij voor de Dieren, nog beantwoorden. "Wij wachten die beantwoording van de minister af.''

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  a nonymus

  als er al gelokt werd dan door het "dierenbevrijdersgilde" en moet het nu onder de mat, want niet politiek correct om deze voorbeeldige en gezagsgetrouwe lieden, wier levenswandel ons allen tot voorbeeld kan strekken, in discrediet te brengen of, erger nog, te ontmaskeren.
  nu decyfresenlettersritueledansomhetintressantertemaken kkkdeh moet wel goed zijn met k3

 • no-profile-image

  wvh

  Het doel heiligt de middelen,he mevr.Tieme
  Deze mensen zijn net zo gevaarlijk als extremistische moslims

 • no-profile-image

  links=

  Gewoon weer een vuile leugen van die linkse parijen.

Of registreer je om te kunnen reageren.