Varkenshouderij

Achtergrond

Kalme varkensmarkt

Op de varkensmarkt gaat het rondom Pasen zijn gangetje. Slachterijen krijgen weliswaar ruim voldoende varkens als er 2 weken achtereen een werkdag uitvalt. De feestdagen leveren geen grote problemen op in de logistiek. Duitse leveranciers vestigen hun blik alweer op april en rekenen stiekem op verder aantrekkende prijzen.
Gemiddeld genomen vinden de meeste handelaren redelijk plek voor het aanbod dat zij moeten plaatsen. Opgaven van boeren worden naar beneden afgerond en soms blijft een vracht liggen, maar het ziet er niet naar uit dat het om veel overblijvende varkens gaat.
In de meeste Europese landen stabiliseerde de prijs deze week. Een uitzondering vormden Frankrijk en België, daar trok de prijs nog 1 of 2 cent per kg geslacht-gewicht aan.
Deze weken is rust bewaren het motto voor slachterijen. Zowel aan de in- als verkoopzijde zal er nauwelijks iets gebeuren. Van voor tot achteren wordt het varkenskarkas komende week voor hetzelfde geld verkocht. Daarbij moet worden opgemerkt dat de nekken moeizaam prijshoudend zijn.
Samenvattend is de markt stabiel en zullen slachterijen hun roepprijzen volgende week ongemoeid laten.

prognose

gelijk

Of registreer je om te kunnen reageren.