Varkenshouderij

Achtergrond 195 x bekeken 1 reactie

Dierenpartij werkt aan verbod ritueel slachten

De Partij voor de Dieren (PvdD) komt met een wetsvoorstel dat een einde moet maken aan het onverdoofd ritueel slachten.

De partij werkt aan dit voorstel omdat verantwoordelijk minister Gerda Verburg (Landbouw) herhaaldelijk heeft gezegd dat ze niets voelt voor een verbod.

"De PvdD is voor godsdienstvrijheid, maar vindt het onacceptabel dat Nederlandse dierenwelzijnsnormen voor ritueel slachten mogen worden overtreden. De vrijheid in het uitvoeren van bepaalde riten moet ophouden waar dierenleed begint'', meent PvdD-voorvrouwe Marianne Thieme.

De PvdD haakt aan bij de bezwaren van dierenartsen. De artsen stelden dit weekeinde dat het dierenwelzijn bij onverdoofd ritueel slachten onaanvaardbaar wordt aangetast. Elk jaar wordt naar schatting bij ongeveer 2 miljoen schapen, geiten, runderen en vooral pluimvee zonder verdoving de keel doorgesneden.

Volgens de PvdD loopt Nederland op dit gebied achter bij andere landen. "In bijvoorbeeld Nieuw Zeeland zijn protocollen ontwikkeld voor elektrisch bedwelmen die niet in strijd worden geacht met voorschriften van bepaalde religies.'' De PvdD denkt de initiatiefwet nog voor de zomer aan de Kamer te kunnen aanbieden.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    ricardo

    WAT COULANT GEREAGEERD VAN DE PVDD,BANG VOOR DE ISLAMIETSCHE SLAGERSMESSEN!!!!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.