Varkenshouderij

Achtergrond 318 x bekeken 1 reactie

Dekstalmanagement

Een volle Varkens-Showroom. Het onderwerp dekstalmanagement trok opvallend veel bezoekers uit Zuid-Nederland.

Een volle Varkens-Showroom woensdagavond. Ongeveer 45 varkenshouders kwamen voor het thema dekstalmanagement. Hypor KI Staphorst wist vrij stellig uiteen te zetten dat een goede strategie al gauw 5 procent meer worpen en een volle big oplevert. Een overtuigde varkenshouder vertelde mij na afloop dat hij er direct mee aan de slag gaat op één van zijn locaties met 5.000 zeugen.

Opvallend deze keer was dat minimaal een kwart van de aanwezigen uit Zuid-Nederland kwam. Allen geïnteresseerd in de dekstalaanpak, waarmee Hypor KI Staphorst erg succesvol is. Eigenaar Wim Reesink verzorgde de inleiding en heeft zelf ook veel ervaring met het zogeheten stip-streepsysteem. Op ons bedrijf heeft hij destijds deze methodiek ook succesvol geïntroduceerd. Onze productieve Landvarkens scoren momenteel 94 procent worpen en 27,6 gespeende biggen.

Niet dat je er alles mee kunt, maar de analyses van het stip-streepsysteem geven al van tevoren aan welke dieren minder gaan presteren. De bewustwording van de varkenshouder wordt hierdoor flink groter. Het systeem werkt vrij simpel en kost uiteindelijk geen extra tijd. Op de eigen website geeft Hypor KI tekst en uitleg . Om er succesvol mee aan de slag te gaan, heeft de firma deskundige medewerkers in dienst om de varkenshouder op gang te helpen.

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    dhr. c.j.m. witjens

    Waar en op welke wijze komen wij in contact met Margreet Welink.
    Ons bedrijf heeft relaties in de Baltische Staten op gebied van vooral de varkensteelt.
    Gaarne willen wij daarom met Mevrouw in contact komen.

Of registreer je om te kunnen reageren.