Varkenshouderij

Achtergrond 2 reacties

CBB: NVV kan begroting PVV niet aanvechten

De Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) kan de begroting van het Productschap Vee en Vlees (PVV) niet bij de rechter aanvechten.

Dat oordeelt het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBB) in haar uitspraak op een beroep van de NVV. De vakbond is het niet eens met de hoogte van de reserves van het productschap. Deze zouden te hoog zijn, waardoor varkenshouders onnodig hoge heffingen aan het PVV betalen.

Het CBB vindt dat de begroting van het PVV de NVV leden niet rechtstreeks raakt maar alleen betrekking heeft op het bestuur van het productschap. Volgens het college is een begroting in beginsel een machtiging om bepaalde uitgaven te doen. De begroting van het productschap heeft alleen betrekking op de verhouding tussen het bestuur en het dagelijks bestuur van het productschap.

De NVV is dan ook niet bij machte de begroting te veranderen. Om de hoogte van de heffingen aan te vechten kan de NVV volgens het college in beroep gaan tegen een heffingsaanslag, of in een procedure bij de civiele rechter tegen de heffingsverordening zelf.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    ricardo

    m.a.w. welke dikke premies verplicht afdragen,en geen enkel medezeggeschap, hoog tijd dat hier verandering in komt, en wel op heel korte termijn, ik zou zeggen direct maar!

  • no-profile-image

    Willie van Gemert

    Onze (varkenshouders ) invloed wordt bijna gereduceert tot nul,dus blijft er maar een oplossing over STOPPEN met de PVV .

Of registreer je om te kunnen reageren.