Varkenshouderij

Achtergrond

Bij de konijnen af

Rambo vereerde de buurvrouw met een bezoekje. Nou, dan weet je het wel.

Op één van onze mesterijen is de bedrijfsleider een échte dierenvriend. Naast de 1.500 krulstaarten, heeft hij een hele verzameling dieren: 8 parkieten, 2 fretjes, 16 duiven, 4 schapen, 2 paarden, 1 pony, 5 Kuvasz-honden, 3 katten en, jawel hoor, 63 konijnen. Bij die konijnen is er sprake van een voorzichtig geboortegolfje. Man, man, dat is niet normaal. De jonge konijnen ploepen eruit. Wát een tempo houden die erop na.

Prachtprestatie

Dat hele circus met die konijnen is begonnen na een onoplettendheidje van de bedrijfsleider. We hadden drie konijnen, waarvan één ram. Alledrie hebben een eigen hok naast elkaar. Zeg maar een soort rijtjeshuis. Mooi veilig. Bij het voeren en watervullen is het dak open blijven staan, waardoor Rambo besloot even de buurvrouw met een bezoekje te vereren. Nou, dan weet je het wel. Rambo denkt 1 seconde, is 2 seconden druk en in de 4de seconde floept hij weer in zijn eigen hok. De andere buurvrouw jaloers natuurlijk, direct klagen. Sociaal als Rambo is ging hij dus ook daar efkes op bezoek. Prachtprestatie. Momenteel doet de tweede generatie het al met de derde generatie.

Vleesvarkensvoer

Om de voerkosten te drukken krijgen de konijnen vleesvarkensvoer, wat goedkoper is dan konijnenvoer. Maar het wordt me een beetje te dol. Weliswaar is er na diverse keren aandringen een halve slachtdag ingelast, maar het spul blijft doorjongen. Dus het wordt nu tijd voor concrete maatregelen. Konijnen en goocheltrucs zijn met elkaar verbonden. Ik ben al zo’n 3 weken in training voor een nieuwe goocheltruc. Want een konijn in de hoge hoed is zo enorm saai en afgezaagd. Ik heb een nieuwe act met een vriezer. Hokus Pokus Pilatus Paaskonijn’...Verdwijn! En hoppa, alle Flappies in de vriezer. Eet smakelijk.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.