Varkenshouderij

Achtergrond 170 x bekeken

Vrees voor ontduiken plicht verdoofd castreren

Onder varkenshouders bestaat ongerustheid over de vraag hoe supermarktbedrijven omgaan met de afspraken uit de verklaring van Noordwijk.

Dat bleek tijdens de jaarvergadering van de LLTB in Panningen.

Sommige supermarktbedrijven die varkensvlees uit Duitsland importeren zouden met de leveranciers hebben afgesproken dat ze alleen vlees van vrouwelijke vleesvarkens krijgen geleverd. Voor de borgen zouden de betreffende slachterijen andere afzet zoeken. Zo wordt volgens de varkenshouders de plicht om verdoofd te castreren ontdoken.

Ook voorzitter Mark Tijssen van de vakgroep kent de geruchten. “We moeten het CBL aanspreken op zijn verantwoordelijkheid. Ook zij hebben een weg te gaan en een inspanningsverplichting”, aldus Tijssen.

Of registreer je om te kunnen reageren.