Varkenshouderij

Achtergrond 220 x bekeken 7 reacties

Varkensprijs maakt een klapper

Vorig jaar december gingen veel kenners ervan uit dat de varkensprijs in januari 5 cent of meer zou zakken. Dat is het vaste scenario uit het verleden. Dit jaar is het toch opvallend anders gelopen. De slachterijen hebben rust gecreeëerd door deels ook met eigen geld de varkensprijs in de benen te houden. Terwijl de verkoopprijs wekelijks een cent of meer zakte bleven de roepprijzen gelijk. De slachterijen hebben de situatie van de boeren goed aangevoeld. Het voer is peperduur en ook de overige kosten waaronder mestafzet rijzen de pan uit.
Na een moeilijke periode treed er onder aanvoering van Duitsland volgende week marktherstel op. In Duitsland zit enorm veel slachtcapaciteit en die moet benut worden. Omdat er de laatste weken veel varkens zijn weggeslacht is het aanbod kleiner en is er goed vraag naar varkens zodat in Duitsland de noteringen 5 cent per kg geslacht-gewicht stijgen. In tegenstelling tot de Duitsers wachten de Denen, Belgen en Fransen nog even af om de prijs te verhogen. Nederlandse slachterijen volgen komende week de Duitse en verhogen hun roepprijzen. De hogere inkoopprijs moet in de vleesverkoop nog grotendeel worden goedgemaakt.

prognose

3 tot 5 cent duurder

Laatste reacties

 • no-profile-image

  twan wilmsen

  Varkensprijs maakt een klapper is wel een heel erg overdreven titel. Na een zeer slecht jaar zonder marge was het beter geweest te zeggen: Varkensprijs komt heel voorzichtig uit een diep dal.

 • no-profile-image

  knorine

  ik er me rot om die kop, pure stemming makerij en volledig niet op zijn plek tijdens deze barre tijden.

 • no-profile-image

  peter

  Vandaag moet je varkens hebben om te beseffen dat de varkensprijs nog 25 a 30 cent moet stijgen per kg ( 30 euro per varken is er tekort) . de varkensorganisaties gaan er best vlug werk van maken dat het zo niet verder kan
  Volgend jaar heeft er geen enkel boer nog varkens als de prijs zo blijft aanmodderen

 • no-profile-image

  Jan

  Ik meende eerst dat er 15 cent werd bedoeld....Tsja, kinderhand is gauw gevuld.
  Maar zonder gekheid..we hebben 50 cent nodig om de onstane kloof te dichten.

 • no-profile-image

  boerke

  tja morgen weer leveren ,wat zou ik weer is van da geld gaan kopen ,jee wat een onzin... en maar bedrijfsontwikkelen ik weet t ook nie meer wa verstandig is ...afknapper

 • no-profile-image

  Freddie

  Gauw weer biggen opgooien.
  Want we gaan weer geld verdienen...........
  Geloof je het zelf?

 • no-profile-image

  kenner

  de voerfirma's ( belgië , Nederland ) en bemefa belgië zullen zich best eens achter de boeren scharen !!
  nog 5 maand zo'n slechte prijzen en het is afgelopen met de varkenshouders , die financiele put kan onmogelijk gevuld worden .

  Zo zie je maar hoe vlug het kan gaan ..............

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.