Varkenshouderij

Achtergrond

Varkens nog een week gelijk

De varkensmarkt werd deze week opnieuw gedomineerd door een groot aanbod. Onbeperkt leveren zat er niet in. Zowel Vion Nederland als een aantal Duitse slachterijen werken met een quotum. Desondanks lopen in Duitsland de slachtgewichten niet op. In week 3 wogen de varkens geslacht gemiddeld 94,7 kg en afgelopen week was dat 200 gram minder.
De varkens die voor komende week opgegeven zijn, worden goed opgenomen. Ondanks carnaval komen de meeste handelaren ‘los’ met hun varkens.
Zonder dat er ook maar iets geplust wordt, loopt de vleeshandel redelijk stabiel. Ook in Duitsland is dat het beeld.
De EU zit dicht voor Braziliaans rundvlees. Op korte termijn leidt dat niet tot een stijgende vraag naar varkensvlees, daarvoor zit er nog te veel rundvlees in de pijplijn. Bovendien leert het verleden dat het effect van het (deels) wegvallen van een vleessoort er snel toe leidt dat consumenten vlot overschakelen op een andere soort.
De varkensmarkt is deze week in balans. Dat zal zich uiten in gelijke noteringen.

prognose

onveranderd

Of registreer je om te kunnen reageren.