Varkenshouderij

Achtergrond 216 x bekeken 1 reactie

Varkens Vion opgeven via computer

Vleesvarkenshouders kunnen vanaf maart hun dieren elektronisch opgeven bij Vion.

De vergoeding voor elektronische opgave kan oplopen tot 30 cent per varken. Via farmingnet wordt het mogelijk digitaal varkens aan Vion of een tussenpersoon op te geven. Voor iedere opgave krijgt de varkenshouder 10 cent per varken. Als de opgave één week van te voren plaatsvindt en het aantal geleverde varkens maximaal 5 procent afwijkt van de opgave verdubbelt de vergoeding.

De maximale vergoeding bedraagt 30 cent per varken als de opgave twee weken in het voren is geplaatst en de afwijking van het aantal geleverde dieren maximaal 10 procent is. Tot een week voor levering kan een varkenshouder het aantal te leveren dieren beperkt bijstellen.

De elektronische opgave biedt tevens de mogelijkheid aanvullende keteninformatie mee te sturen zodat de hoeveelheid papierwerk afneemt. Onder druk van zowel de markt als de wet neemt het belang van informatieoverdracht toe stelt Vion.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    burke

    alles leuk en aardig , maar komt deze toeslag op de slachtbon of wordt deze weer verwerkt in de totale toeslag op het varkens?

Of registreer je om te kunnen reageren.