Varkenshouderij

Achtergrond 419 x bekeken

Nieuw Gemengd Bedrijf staat of valt met besluit gemeente Horst

Als de gemeenteraad van de gemeente Horst a/d Maas de Gebiedsvisie voor het Landbouw Ontwikkelingsgebied Witveldweg afkeurt of zo wijzigt dat er alleen kleinschalige veehouderij wordt toegestaan, valt voor het project Nieuw Gemengd Bedrijf het doek.

Dat zegt Trudy van Megen, van innovatiebureau Knowhouse, die het Nieuw Gemengd Bedrijf samen met een aantal ondernemers heeft ontwikkeld. Volgens Van Megen zijn de plannen volledig toegespitst op het gebied Witveldweg, omdat van hieruit vrij gemakkelijk energie uit de vergistingscentrale geleverd kan worden aan het tuinbouwgebied.

De gemeenteraad van Horst neemt vanavond (dinsdagavond) een beslissing over de Gebiedsvisie voor de Witveldweg. Tegen de plannen voor het LOG is een felle oppositie.

Het Nieuw Gemengd Bedrijf omvat een bedrijf met 3.700 zeugen, 9.700 biggen en 19.700 vleesvarkens een vleeskuikenbedrijf met 1,2 miljoen vleeskuikens en 74.000 vleeskuikenouderdieren, een mestvergistingsinstallatie, een broederij en een pluimveeslachterij.

Of registreer je om te kunnen reageren.