Varkenshouderij

Achtergrond 5 reacties

GroenLinks wil opheldering over ’klimaatschandaal’

GroenLinks vermoedt dat elektriciteitsbedrijven ten onrechte goede sier maken met groene energie en daar in sommige gevallen de consument ook nog voor laten betalen.

Kamerlid Wijnand Duyvendak wil hierover opheldering van het kabinet, naar aanleiding van een uitzending van het tv-programma Zembla, komende zondag.
Nederlandse elektriciteitsmaatschappijen hebben contracten met de stichting FACE, die zorgt voor het aanplanten van bos. Zo wordt de uitstoot van het broeikasgas CO2 in ons land elders in de wereld gecompenseerd. Zembla laat zien hoe bijvoorbeeld in Oeganda mensen van hun land zijn verdreven voor de aanplant van een klimaatbos.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  veel groene stroom is gewoon kernenergie uit frankrijk,door een papieren truuc met zwitserland lijkt het of het stroom is van waterkrachtcentrales uit zwitserland,.tenslotte ,de consument moet eindelijk toch betalen

 • no-profile-image

  Melkveehouder

  Hoe zit het dan eigenlijk met "probo koala" Marijke Vos van Groen Links, is dat mens dan na het grootste milieu schandaal in de nederlandse geschiedenis nog steeds wethouder ?

 • no-profile-image

  a nonymus

  de heer boele staal is een eerlijk man. je kan zien dat hij zit te liegen dat hij het zelf gelooft. ontluisterende vertoning. wordeenbeetjemoevandiecyfersenlettersritueledansdieoverigensendaarbenikvanovertuigdzeernuttigismaarwatvindtdecensordieditallesleestereigenlijkvan.

 • no-profile-image

  ton

  Och, je hoeft niet naar Oeganda, ook in Nederland worden mensen verdreven van hun gronden voor aanplant van bos en voor opvang van water om de nadelige effecten van bebouwing, industrie en infra te compenseren, én vanwege de recreatie en het toerisme.
  Groen links, bezem eerst voor de Nederlandse deur en maak je dan pas druk over wat over de grenzen gebeurt.

 • no-profile-image

  Henk Marmelstein

  Veel Eco-bossen worden uitgezet op platgebrande geoogste bossen en op marginaal gebruikt boerenland. Kwestie is, wat is marginaal? traditioneel gebruikt land met brand na kap, maar daarna 10 jaar herstel, kan men verspild land vinden, maar is een wezenlijk systeem, dat goed werkt voor arbeid geleverd in omstandigheden, dat er genoeg land is. Zodra de schakel gebroken wordt is het elelnde voor die boeren.
  Essent maakt trouwens reklame voor gebruik van koffieschillen. Het voordeel daarvan gaat echt niet naar het land waar de schillen geproduceerd worden. Het kan alleen maar als Essent er in Nederland subsidie voor krijgt. Een voorbeeld van eco-waanzin, want koffieschillen indien geneutrakiseerd met kalk, vormen een mooi mulch materiaal voor koffie en groentenlandjes.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.