Varkenshouderij

Achtergrond 2 reacties

Biggen snel duurder

De biggennoteringen hebben de opgaande lijn stevig te pakken. Dat is niet alleen in Nederland het geval, maar ook in veel andere Europese landen. In Duitsland steeg de Nedersaksen-notering deze week €2. Daarmee is het naar verwachting niet voorbij in Duitsland.
Ook de biggennoteringen in België en Spanje zitten overtuigend in de lift. Vooral Spanje springt eruit. De Zamora-notering pluste deze week zelfs €5 en staat nu op €33 per big. Dat bevestigt dat na lang wachten de voorjaarsopleg in Spanje eindelijk op stoom komt. Exporteurs merken dat Spanje momenteel goed aan de markt is en veel biggen vraagt.
Rustiger is het op de Oost-Europese markten. Omdat de varkensprijs daar in mindere mate stijgt dan in de ons omringende landen en Spanje zijn mesters terughoudender om biggen op te leggen.
De binnenlandse markt is gewoon goed. Lege stallen worden weer vlot volgereden. Dat is een direct gevolg van de oplopende markt die zich nu aftekent. De stijgende varkensprijs doet de rest. Volgende week worden de biggen weer duurder. Hoeveel hangt sterk af van de ontwikkeling op de varkensmarkt, maar het kan zomaar meer dan een euro zijn.

prognose

hoger

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jan

  Ik heb maar vast een nieuwe mercedes besteld !!!
  Wat een optimisme opeens.....
  Tegen beter weten in ????

 • no-profile-image

  Boer de Zog

  Mer wir gauw un paar stalle bijbouwe,hihi

Of registreer je om te kunnen reageren.