Varkenshouderij

Achtergrond 6 reacties

Vion-varkensprijs min 5 cent

Vion Nederland verlaagt zijn varkensprijs deze week met 5 cent naar € 1,35 per kilo geslacht-gewicht. Daarmee verlaagt het vleesbedrijf zijn varkensprijs met 1 cent per kilo minder dan de Duitse varkensslachterijen. Die verlagen hun varkensprijzen deze week met 6 cent naar € 1,47 per kilo. Vion Nederland doet dus niet mee met het spel dat Vion Duitsland eind vorige week speelde. Vion Duitsland maakte vorige week donderdag bekend dat zijn varkensprijs met 8 cent zou dalen voor de komende 3 weken. De dag daarna maakte Vion Duitsland een prijscorrectie met 2 cent per kilo bekend, nadat de overige Duitse slachterijen hun prijzen met 6 cent per kilo verlaagden. Het is al de derde keer dat Vion Duitsland zo'n spelletje speelt. Voor de vleesverkopers maakt dat hun werk erg moeilijk. Vion verkleint het prijsverschil tussen Nederland en Duitsland deze week naar 12 cent per kilo. Het aanbod van vleesvarkens is groot. Varkensvlees levert desondanks 1,7 cent per kilo meer op. De Nederlandse varkensprijs van Vion ligt deze week 13 cent per kilo hoger dan in dezelfde week vorig jaar.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jan

  werkelijk schandalig dat we deze verlaging meekrijgen v/d week

  We verliezen al hopen geld als producent , dus v/d week nog meer .......................

  In West-Europa mag een boer niks nie meer verdienen , Oost-Europa doet nu gouden zaken , en krijgen hopen susidies

 • no-profile-image

  nico

  Niet meer aan vion leveren is de enigste oplossing, zoek andere slachterijen op

 • no-profile-image

  Henk

  Het varkensaanbod voor deze week is zoals verwacht ruim. Ook zal de druk op de vleeshandel deze week toenemen. Maar dit hoeft niet inherent te zijn aan een verdere verlaging van de varkensnotering. Afgelopen vrijdag is hierop al ingespeeld. Immers de verlaging van de inkoop is niet terug te zien in de vleesmutaties. Ribben +15, middels +3, procureurs +10, haas +25 en spek -5.

 • no-profile-image

  boertje

  Vion is toch van ztlo sobel .Gewoon allemaal limaatschap op zeggen. Ze zijn er toch alleen maar voor de rundvee.
  En de varkens ergens ander heen doen. Ze schrijven hier drie weken maar word al bewwert dat er prijs afspraken zijn tusssen tonnies en vion deze prijs blijft staan tot min 1-2-2009 Deze week hebben ze dan toch mooi 7€ per varken echtra marge. Kut het is weer krest kut het is weer kerst worden we weer gepakt net als ieder jaar

 • no-profile-image

  jos

  Derk, waarom worden de mutatie van de onderdelen voor de week van 15-12 niet vermeld? Wordt het dan pijnlijk duidelijk dat deze verlaging helemaal niet nodig was?

 • no-profile-image

  Derk Klein Kranenberg

  De mutaties van de vleesprijzen staan op de site www.boerderij.nl voortaan apart vermeld onder varkenshouderij, marktprijzen, vleesvarkens, vleesprijzen. De mutatie van het vlees is deze week +1,7 cent per kilo. De prijsverlaging was dus inderdaad niet nodig. Integendeel: de varkensprijs zou moeten stijgen.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.