Varkenshouderij

Achtergrond 200 x bekeken 10 reacties

Vion-varkensprijs gelijk

Het varkensvleesbedriojf Vion houdt zijn varkensprijs deze week onveranderd op € 1,30 per kilo geslacht gewicht. Het aanbod van vleesvarkens is te groot voor het beperkte aantal slachtdagen deze week. Bovendien gaat varkensvlees na de kerstdagen altijd wat moeilijker van de hand. Consumenten hebben na de feestdagen even genoeg vlees gegeten en doen het dan meestal wat rustiger aan. Het koude weer zorgt ervoor dat de dip in de consumptie van varkensvlees nog meevalt. De slachterijen hebben hun varkensprijzen in de voorgaande weken met 10 cent per kilo verlaagd. Daarom is een prijsverlaging deze week niet nodig. De afzet van varkensvlees moet in januari volgend jaar wel op peil blijven om de varkensprijs op dit niveau te houden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jan

  Derk , ge meent het nog ook ,???? !!!!! Je bent zeker op je kop gevallen ??? We krijgen een dip ?
  het vlees gaat goed v/d hand , Informeer je eens wat beter

 • no-profile-image

  Derk Klein Kranenberg

  De Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV), een vertegenwoordiger van de varkenshouders, geeft aan dat varkensschouders 4 cent en middels 3 cent per kilo minder opleveren. De opbrengst van de rest van de onderdelen van het varkenskarkas is volgens de NVV onveranderd. Groeten, Derk

 • no-profile-image

  Eric

  Derk, ik hoor ook andere signalen in de markt. Denk dat het goed is je marktbericht representatief te laten zijn en je vanuit meerdere fronten dan alleen de NVV te laten informeren.

 • no-profile-image

  ronald scholten

  Normaliter probeer ik netjes te zijn in mijn commentaar/reacties. Echter nu heb ik er de buik van vol. Sorry. Ik heb al eens eerder in een weblog vermeld dat de berichtgeving over marktprijzen zéééééér tendieus is bij o.a. de Boerderij redacteur(en). Ze bellen met enkele vertegenwoordigers uit de (vlees)handel "and thats it". Iedereen praat en verkondigt de mening van 1 of 2 personen, en dit wordt dan in allerlei "vakbladen" beschreven en na-gepapagaaid (goed Nederlands woord??). Mijn beleving is dat wij varkenshouders NIET gebaat zijn met deze zogenaamde "onafhankelijke" en "journalistiek correcte" marktbeschouwingen.... Derk geeft ook aan dat zijn verhaaltje gebaseerd is op het verhaaltje van de NVV.... Nou, prachtig....

 • no-profile-image

  favlo

  kou is goed voor de consumptie van stampotten.
  Dus goed voor karbo,s en rookworst.
  Niet zo negatief mannen.

 • no-profile-image

  Ryan Molendijk

  Goed of fout laat ik in het midden. Maar kijk eens naar de statistieken, voor mijn part 10 jaar terug, en je zult zien dat varkensvlees altijd moeizaam gaat in de eerste weken van het nieuwe jaar. Je kunt wat dat betreft (even ziektekundige ellende buiten beschouwing laten) ieder jaar op welk moment dan ook dezelfde discussie voeren of het nou om de biggen of de vleesvarkensprijs gaat. Het niveau aan het begin van het jaar is negen van de tien keer bepalend voor het resultaat aan het eind.

 • no-profile-image

  Vriend van Jeroen

  Een standaardbriefing over de prijs mijn beste is dat .
  Als het nu eenmaal zo is kan niemand daar iets aan veranderen!
  Maar waar ik van kots is het feit dat ondergetekende gisteren vlees kocht (ontbeend ribstuk) aan een prijs die een fors stuk hoger lag dan toen eerdere marktevoluties wezen op 1.50 ,165 kg geslacht gewicht .
  Een beenhouwer vertrowde mij onlangs toe schatten te verdienen aan varkensvlees ... .
  Het gaat slecht in varkensproductieland, komt in maanden niet goed en ga dit feit niet uit de weg , en reageer dit niet af op vrije journalistiek!

 • no-profile-image

  jan van tienen

  Graag wil ik Derk Klein Kranenberg laten weten, dat het geschreeuw van Jan,Zeeland niet van mij afkomstig is. Ook wij waren het niet altijd eens met e
  lkaar. Maar dat hoeft toch ook niet. Ik wens jullie allen Een Gezond 2009 toe !!!Jan van Tienen Zeeland [Nbr] gem.Landerd.

 • no-profile-image

  jan

  jan van tienen ;.................. was het de bedoeling iedereen een nieuwjaar te brengen dat je reageert ? of dat je een beleefdere jan van zeeland bent ? Of dacht je de markt weer te geven ? Dat laatste lukt je in ieder geval niet ..................

 • no-profile-image

  jan van tienen

  Beste Jan,Zeeland. Ik heb maar een bedoeling,duidelijk te maken,dat jij in persoon iemand anders bent dan ik.m.vr.gr. Jan van Tienen Zeeland [nbr].

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.