Varkenshouderij

Achtergrond 249 x bekeken

Vion om tafel met FNV, staking Meppel van de baan

Vion gaat weer in gesprek met FNV over een sociaal plan voor werknemers van de vestiging in Meppel.

Dat zeggen directeur communicatie Marc van der Lee van Vion en bestuurder Ron Vos van FNV Bondgenoten. De afgelopen twee dagen voerden medewerkers van de slachterij actie uit protest tegen het voorstel voor een sociaal plan van Vion. Volgens Van der Lee is FNV blijkbaar van gedachten veranderd. "Het is goed dat ze om tafel willen en dat we eindelijk inhoudelijk kunnen praten. De medewerkers willen terecht weten waar ze aan toe zijn."

Vos heeft echter de indruk dat Vion onder druk van de acties is gezwicht. "Vion heeft altijd gezegd dat er onderhandelingsruimte was, maar daar bleek tijdens de gesprekken niets van. Nu zijn ze blijkbaar toch bereid in gesprek te gaan." De staking maandag in Meppel is van de baan. "We gaan er ook vanuit dat er in Druten niet gestaakt wordt. Ik hoop dat we tot een goed sociaal plan komen", zegt Van der Lee.

Vos is minder optimistisch. "We gaan wel om tafel, maar ik moet nog zien of het gaat lukken. Het zou me niet verbazen als er meer acties nodig zijn."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.