Varkenshouderij

Achtergrond

Vion in Meppel gaat volgende week weer open

De Vion slachterij in Meppel gaat maandag weer draaien.

Dat meldt Marc van der Lee, directeur communicatie van het concern. Vion verwacht dat de slachterij vanaf februari de deuren definitief zal sluiten. Het bedrijf en de vakbonden bereikten donderdag een akkoord over het sociaal plan voor de werknemers. De ontslagvergoeding wordt volgens vakbond FNV-Bondgenoten gebaseerd op de huidige kantonrechtersformule, en niet op de nieuwe, versoberde formule voor 2009. Vakbondsleden ontvangen 500 euro extra. Verder is afgesproken dat de dienstjaren voorafgaand aan het vaste dienstverband met Vion worden meegerekend bij het bepalen van de ontslagvergoeding.

Oudere werknemers ontvangen een extra vergoeding wanneer eind 2009 blijkt dat het niet is gelukt een nieuwe vaste baan te vinden.
Bestuurder Ron Vos van FNV Bondgenoten: "We hadden graag gezien dat nu al was afgesproken dat dit sociaal plan uitgangspunt wordt bij eventuele volgende bedrijfssluitingen van Vion. We moesten echter vaststellen dat we op de andere Vion-locaties onvoldoende steun hadden om het bedrijf door uitbreiding van acties echt pijn te doen waardoor nog betere afspraken mogelijk waren."

Een en ander houdt volgens de bestuurder in dat bij eventuele volgende bedrijfssluitingen het spel van voren af aan begint.
Vion is blij dat het conflict achter de rug is. "We gaan nu aan de slag met de uitwerking van de afspraken."

Of registreer je om te kunnen reageren.