Varkenshouderij

Achtergrond

Vion gaat Duitse slachterij uitbreiden en moderniseren

Vion geeft groen licht voor uitbreiding van de slachterij in het Zuid-Duitse Vilshofen.

Het Nederlandse vleesconcern steekt 5 miljoen euro in een verdubbeling van de koelhuiscapaciteit en modernisering van de veewagenwasserij.

Volgens Vion is het initiatief een belangrijke schakel in de verbetering van de slachterijstructuur van het concern in de regio Neder-Beieren. In Vilshofen slacht Vion al enige tijd alleen varkens, terwijl de rundveeverwerking is verplaatst naar Pfarrkirchen.

Door de vrijgekomen capaciteit kan het aantal varkensslachtingen in Vilshofen worden opgekrikt van 15.000 naar 18.000 dieren per week. Op de uitbreiding is positief gereageerd door de boerenorganisaties.

Of registreer je om te kunnen reageren.