Varkenshouderij

Achtergrond 157 x bekeken

Varkenshouders betalen helft onderzoek castratiestop

De LTO-vakgroep Varkenshouderij en de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) willen de helft betalen van de onderzoekskosten om te stoppen met het castreren van beerbiggen. De andere helft zouden de varkensvleesbedrijven, varkenshandelaren en exporteurs moeten ophoesten volgens de beide organisaties. Dat voorstel deden zij vandaag op de vergadering van de adviescommissie varkens van het Productschap Vee en Vlees.
De onderzoekskosten om te stoppen met het castreren van beerbiggen bedragen 2,5 miljoen euro in de komende 5 jaar. De Centrale Organisatie voor de Vleessector en de Nederlandse Bond van Handelaren in Vee gaan overleggen hoeveel zij willen bijdragen aan het onderzoek.

Of registreer je om te kunnen reageren.