Varkenshouderij

Achtergrond 224 x bekeken 13 reacties

Varkens Vion Duitsland min 8 cent

Het varkensvleesconcern Vion Duitsland verlaagt zijn varkensprijs voor de komende drie weken met 8 cent naar € 1,45 per kilo geslacht-gewicht. De forse prijsverlaging is volgens het bedrijf nodig omdat het aanbod van vleesvarkens tot het eind van het jaar veel te groot is voor de vraag naar varkensvlees. Dat vlees gaat bovendien moeizaam van de hand volgens Vion Duitsland. Om het verlies te beperken moet de varkensprijs zodoende omlaag volgens het concern. Het Duitse bedrijf loopt met de prijsverlaging wel het risico dat inkopers van varkensvlees hun inkoopprijzen voor varkensvlees gaan drukken. De varkensprijs van Vion Duitsland ligt na de verlaging nog 13 cent per kilo boven het niveau van eind vorig jaar. Of de andere Duitse varkensslachterijen het voorbeeld van Vion Duitsland volgen, is nog niet bekend. Zij publiceren hun prijzen morgen. De Nederlandse varkensslachterijen volgen hun voorbeeld meestal.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jan

  Geen varkens voor Vion dan !! Maffia van Duitsland en Nederland

  De varkensprijzen moeten vlug en hard omhoog

 • no-profile-image

  varkensboer

  Morgen weer een correctie!!! Ze zullen wel denken blijven proberen het lukt vast wel weer om de prijs te drukken

 • no-profile-image

  ronald

  Wát voor smoes hebben ze nu weer bedacht voor deze giga-verlaging??? Die paar kilo iers varkensvlees of de kredietcrisis? Of moet de bonus voor het tobbende management worden uitbetaald? Ik hoop dat de ISN deze ongure praktijken morgen hard afstraft én dat VION opnieuw door de knieen moet en de prijs corrigeert....

 • no-profile-image

  Thomas

  Tijd terug in de finacieel telegraaf van tijdje terug. Journalist die de boel omdraait? Of vion? Hier de ling http://www.geenstijl.nl/archives/images/karboonaadje.html

 • no-profile-image

  jan

  De pvv zou de cijfers tot 1 december al bekend kunnen maken dan zien we zelf hoe het er voor staat. Dus pvv kom op en help ons.

 • no-profile-image

  int varkenshandel A vd Broek

  Als de prijs volgens vion omlaag moet dan maken ze de prijs donderdag al bekend en hopen dat de rest volgt,dan zijn de varkens toch weer goed koper dus de marge groter ???
  www.avdbroek.com

 • no-profile-image

  tja

  hoe zeggen ze dat ook weer ? fijne feestdagen of zoiets was nie , ellende

 • no-profile-image

  nico

  Gewoon een regelrechte schande is dit, wij dienen 's nachts de varkens te laden zodoende de heren 's morgens hun fabrieken kunnen laten aanleggen.

  de boer net voldoende geven dat hij in leven blijft, zodat wij zo dom blijven in de hoop dat er ooit wel eens andere tijden komen

 • no-profile-image

  big

  mesters doe geen varkens meer naar vion dan moeten ze wel meer betalen om de haken vol te krijgen

 • no-profile-image

  vion pakt je

  Waarom grijpt ZLTO niet in. Jullie zijn toch eigenaar van VION! Waarom werken jullie er aan mee dat VION altijd de trendsetter is naar beneden. En de rest volgt netjes. ZLTO leden, spreek jullie vertegenwoordigers hier op aan!! ZLTO en VION moeten juist het boerenbelang dienen en proberen om de maximale prijs voor haar leden eruit te halen en niet alles op alles zetten om de prijs te drukken. Wat is het lidmaatschap van ZLTO dan nog waard?

 • no-profile-image

  porkie

  Helemaal mee eens! Journalisten van de Boerderij, kunnen jullie geen contact leggen met bestuurders van ZLTO en VION en vragen om reactie op deze absurde prijsontwikkeling? Wat is de visie en doelstelling van ZLTO en VION in deze. Winstmaximalisatie op korte termijn voor VION en nekken van de sector, ........ of opkomen voor belangen van leden en bijdragen aan eerlijke prijsvorming.
  Want uiteindelijk schiet niemand hier iets mee op. De vleesinkopers gaan gewoon minder betalen en zo heeft niemand iets, behalve de AH en Super de Boer enz. Daarom moet VION juist altijd de druk naar boven leggen en niet naar beneden.

 • no-profile-image

  Mac Pig

  Verstandige geste van VION.
  1.45 t/m 1 januari is de hoogste notering voor december van de laatste 10 jaar. Dus: niet zeuren mannen.
  Als de ISN hier niet in meegaat zijn jullie boeren de komende weken overgeleverd aan de grillen van de markt en is 8 cent verlaging nog maar het begin van de ellende

 • no-profile-image

  pieter

  onzin wat je net zegt mac pig. De kostprijs is meer dan die 20 cent hoger op het moment als de kostprijs 5 jaar geleden, dus die 10 cent hogere prijs als gemiddeld zegt helemaal NIKS. Porkie heeft mijns inziens gelijk en de druk moet bij de inkopers gelegd worden ipv bij de boeren. En het is inderdaad schandalig dat vion, wat eigendom is van de boeren, voorop loopt in de prijsverlaging!!!

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.