Varkenshouderij

Achtergrond

Kwartaalresultaat van Smithfield Foods valt mee

Smithfield Foods heeft over het tweede kwartaal van zijn boekjaar een nettowinst gerapporteerd van 4,2 miljoen dollar (3,3 miljoen euro).

Over het zelfde kwartaal een jaar geleden bedroeg de winst nog 17,4 miljoen dollar (13,7 miljoen euro).

Het resultaat is tot stand gekomen ondanks een verlies van 30 miljoen dollar (23,6 miljoen euro) over de lopende activiteiten. Smithfield heeft de verkoop van de rundvleesactiviteiten dit kwartaal afgerond. Dat heeft een winst voor belasting opgeleverd van 95,2 miljoen dollar (75 miljoen euro). Na belasting bleef 34,2 miljoen dollar 26,9 miljoen euro) over.

De omzet steeg ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar, van 2,7 miljard dollar (2,1 miljard euro) vorig jaar naar 3,1 miljard dollar (2,4 miljard euro) dit jaar.

Topman Larry Pope meldde bij de presentatie van de cijfers dat de varkensactiviteiten goed draaiden ondanks 15 procent hogere voerkosten. De winst op de varkensactiviteiten was 50 procent hoger dan een jaar geleden.

De winst op de activiteiten in Roemenië en Spanje (Campofrio) is gestegen ten opzichte van vorig jaar. In Frankrijk moest Smithfield 3,2 miljoen dollar (2,5 miljoen euro) aanwenden in verband met de sluiting van een vestiging.

Of registreer je om te kunnen reageren.