Varkenshouderij

Achtergrond 157 x bekeken 6 reacties

Duitse ISN-varkensprijs gelijk

De Duitse ISN-varkensprijs blijft volgende week onveranderd op € 1,53 per kilo geslacht-gewicht. Nederlandse varkensslachterijen zullen hun varkensnoteringen daarom ook onveranderd houden. Het aanbod van vleesvarkens is groot genoeg voor de afzetmogelijkheden van varkensvlees. Dat vlees gaat moeizaam prijshoudend van de hand. Waarschijnlijk blijft de Duitse varkensprijs tot eind van dit jaar onveranderd. Vorig jaar bleef die prijs drie maanden gelijk. Dat zal dit jaar niet het geval zijn. De Duitse varkensprijs ligt volgende week 21 cent per kilo hoger dan een jaar geleden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  ronald

  Derk, knappe jongen ben je om nu al te voorspellen / stellen dat deze keer de prijs niet 3 maanden gelijk zal blijven.... Je kunt ergens anders veel meer geld verdienen dan bij Boerderij.

 • no-profile-image

  Derk Klein Kranenberg

  Door de kredietcrisis zijn de afzetmogelijkheden voor varkensvlees dit jaar veel meer onzeker dan vorig jaar. Daardoor zullen er ongetwijfeld meer prijsbewegingen komen.
  Groeten, Derk

 • no-profile-image

  jan

  vind het ook frappant v je Derk

  krijg zo de indruk dat de varkens graag naar beneden praat , hoe komt dat toch ?

  kan je een centje bijverdienen door zo te praten? of wat is het

 • no-profile-image

  vette big

  Ik vind het een goede analyse van Derk.
  Je kunt nl. op je klompen aanvoelen dat de vleesprijzen begin januari zullen dalen. Alleen een sterk sentiment in de vorm van koude in europa kan dit laten kantelen. Volgens mij hebben veel mensen nog steeds niet in de gaten dat de kredietcrisis een spoor van vernieling gaat trekken. Geen geld betekent ipv een lekker hammetje een goedkope gehaktbal.

 • no-profile-image

  gus

  vette big , duik maar vlug in je stalletje en dek je in , want je vlees zal duur verkocht worden

 • no-profile-image

  jan

  Ik denk dat het wel eens zou kunnen zijn dat de varkensprijzen een extra stimulans het komend jaar zullen krijgen door de kredietcrisis. De opbrengst van een varken wordt voor het grootste deel bepaald door de 'goedkopere' onderdelen. Gewoon lekker aan de braadworst gehaktballen en speklappen!

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.