Varkenshouderij

Achtergrond 184 x bekeken

Dioxine lijkt Ierse export vlees nauwelijks te deren

De Ierse vleesexport lijkt tot nu toe weinig te lijden onder het dioxineprobleem.

"In Groot-Brittannië, goed voor de helft van de uitvoer, liggen de verkopen op een normaal peil. Op het Europese vasteland, inclusief de belangrijke markten in Frankrijk en Nederland, is de situatie over het algemeen stabiel", stelt de voedselpromotiedienst Bord Bia.

De dienst signaleert wel plaatselijke en regionale problemen met de veterinaire diensten in Italië, Duitsland en Polen, maar verwacht dat die op korte termijn worden opgelost. Verder houden Rusland en China, goed voor 4 procent van de export, tot nu toe hun grenzen voor Iers varkensvlees dicht.

De Ierse voedseldienst neemt echter geen enkel risico en heeft eind vorige week haar directeur en andere managers naar Frankrijk en Italië gestuurd.

Of registreer je om te kunnen reageren.