Varkenshouderij

Achtergrond

DPP-biggenprijs onveranderd

De DPP-biggenprijs blijft deze week gelijk op 40 euro per stuk. Het aanbod van biggen is krap. Vleesvarkenshouders leveren daarentegen ook minder slachtrijpe dieren af door de kerstdagen. Daardoor komen er in hun stallen minder plaatsen vrij voor biggen. Door de daling van de varkensprijzen met 10 tot 12 cent per kilo in de afgelopen twee weken neemt de weerstand van vleesvarkenshouders tegen de in hun ogen te hoge biggenprijs toe. Zij zijn daardoor terughoudend met hert opleggen van biggen of zeggen die af. Aan de andere kant verwachten deskundigen over vier maanden hogere varkensprijzen. Daardoor zou de biggenprijs niet omlaag hoeven. Vermeerderaars hebben immers een slechte financiiële periode achter de rug. Mogelijk kan de Aujeszky 10-status van Nederland de export van biggen naar Duitsland volgend jaar stimuleren. Dat kan de biggenprijs dan misschien overeind houden. Dan moet de varkensprijs in ieder geval niet te ver wegzakken.

Of registreer je om te kunnen reageren.