Varkenshouderij

Achtergrond 4 reacties

DPP-biggenprijs onveranderd

De DPP-biggenprijs blijft deze week onveranderd op 40 euro per stuk. Vleesvarkenshouders willen wel veel slachtrijpe dieren afleveren, maar kunnen dat niet. Bij de varkensslachterijen is het aanbod van vleesvarkens te groot ten opzichte van de vraag naar varkensvlees. De vleesbedrijven willen bovendien geen grote voorraden aanleggen, omdat zij een moeilijke afzet van varkensvlees verwachten na de feestdagen aan het eind van het jaar. Zodoende komen er bij vleesvarkenshouders minder plaatsen vrij dan in de eerste instantie was gedacht. Zij leggen dus ook kleinere aantallen biggen op of stellen de opleg uit tot begin volgend jaar. Door de verlaging van de varkensprijzen met 5 tot 6 cent per kilo, willen vleesvarkenshouders niet meer betalen voor biggen. De Duitse prijsverhoging van biggen van vorige week komt dan ook niet uit. Daardoor komt er een druk op de toeslagen voor Piëtrain-biggen, die naar Duitsland moeten. Het kleinere aanbod aan biggen moet de komende weken leiden tot een gelijkblijvende biggenprijs, ondanks de dalende varkensprijzen. De biggenprijs ligt deze week € 13,50 per stuk hoger dan vorig jaar rond deze tijd.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  biggenfokker

  prijs goede pietrainbiggen duitsland, weserems +5 euro minus 2.50 kosten, plus btw, kom je deze week uit op 56.70 euro !!!! Ze vliegen als warme broodjes weg

 • no-profile-image

  florance

  Derk, nu moet je eens ophouden met die gekleurde praatjes er is een schrijnend biggen te kort ook in Nederland! Ik ken vleesvarkenshouders die al vier weken wachten op hun biggen gewoon omdat ze er niet zijn. Maar schijnbaar moet er stemming gemaakt worden om de biggenprijs in toom te houden......dit is een zeer kwalijke zaak. Als er in de mesterij geld verdient word en er is een biggenoverschot dan gaat de prijs ook niet omhoog. Het lijkt wel of wij elke keer het gat moeten dichten met de biggen.

 • no-profile-image

  Derk Klein Kranenberg

  Waarom houden de noteringscommissies van de varkensbeurs in Vleuten en de DPP hun biggenprijzen onveranderd als de biggen meer geld opleveren? Vermeerderaars moeten dan bij die commissies aankloppen om te melden dat hun prijzen niet goed zijn.
  Derk

 • no-profile-image

  jaja

  Zo als zeugenhouder toch weer mooi een jaar voor niets gewerkt,toch.Of denkt iemand hier anders over.Maaaaaar goede hoop volgend jaar word het beter,of zei men dat een jaar geleden ook al.

Of registreer je om te kunnen reageren.