Varkenshouderij

Achtergrond 6 reacties

DPP-biggenprijs 2 euro hoger

De DPP-biggenprijs stijgt deze week met 2 euro naar 40 euro per stuk. Dit prijsniveau hebben vermeerderaars sinds april 2006 niet meer meegemaakt. Het is niet zeker of de DPP-biggenprijs de komende weken op dit niveau kan blijven. Binnen- en buitenlandse vermeerderaars tonen steeds meer weerstand tegen de in hun ogen te hoge biggenprijs. De richtprijs voor biggen ligt deze week op € 40,66 per stuk. Die prijs geeft een eerlijke verdeling van de winst tussen de vleesvarkenshouder en de zeugenhouder. Biggenhandelaren klagen dat zij niet of nauwelijks hogere prijzen voor biggen ontvangen. Om het rendement van vermeerderaars wat op te krikken, geeft de DPP-noteringscommissie de markt het voordeel van de twijfel. Vermeerderaars hebben de afgelopen tijd flinke verliezen geleden. Normaal gesproken loopt de afzet van biggen in het binneland moeizaam rond de feestdagen aan het eind van het jaar. De export van biggen zal de komende weken bepalen of de biggenprijzen nog zullen veranderen. Ten opzichte van een jaar geleden ligt de DPP-biggenprijs € 13,50 per stuk hoger.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  frotter

  over eerlijke verdeling wil ik effe niets horen na afgelopen jaar, daar moet je bij de vermeerderaars nu niet mee aan komen. Dan moet dit van twee kanten, de richtprijs hebben we nu voor het eerst sinds 17 maanden gehaalt. Feit is dat er gewoon te weinig biggen zijn. Biggen gaan weg onder de 22 á 23 kg, en nog kunnen we niet aan de vraag voldoen dus de prijzen zullen nog hoger worden.

 • no-profile-image

  duitserke uit brabant

  zeer goede vraag naar grotekoppels
  er zijn er gewoon niet genoeg de aflevergewichten zijn min 5 kg gezakt binnen en buitenland prognose stijgende prijs

 • no-profile-image

  anneke

  Wat een kolder verhaal, de biggen worden al weken lang onder onze kont vandaan getrokken de vraag is niet te stuiten. Nee ik denk dat Derk Jan betaald word om de prijs omlaag te schrijven en zoiets vind ik schandalig. We worden zo al veel te lang onderbetaald. In het buitenland stijgen de biggenprijzen ook flink.

 • no-profile-image

  Derk Klein Kranenberg

  Vermeerderaars lijden nu al bijna twee jaar lang verlies. Zij hebben nu inderdaad recht op hogere prijzen dan de richtprijs om hun verliezen te compenseren. Die hogere prijs moet echter wel uit de markt komen.
  Derk

 • no-profile-image

  Boer Boer

  Jongens! Ik begrijp dit hier allemaal niet !
  Overal in Europa dalen de prijzen eerder dan stijgen zie maar Vion D min 8 cent .
  Is dat hier allemaal niet dromerij?
  Eu snit 1,42 euro = dooreen 92 kg x1.42 = 130.6 euro voor een 120 kg levend varken verdom dat is met moeite 40 oude Belgische franken.
  Wie hier optimistisch van word droomd zichzelf winst toe !

 • no-profile-image

  hele grote boer

  Gvd. gvd gvd. vieze vuile stinkfokkers , echte zogge
  Verbrand maar!!!

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.