Varkenshouderij

Achtergrond

DPP-biggenprijs 2 euro hoger

De DPP-biggenprijs stijgt deze week met 2 euro naar 38 euro per stuk. Ondanks de gelijkblijvende varkensprijs is de vraag naar biggen groot in het binnen- en buitenland. Het aanbod van biggen is krap als gevolg van gestopte zeugenhouders. Bovendien verwachten vleesvarkenshouders stijgende prijzen voor hun slachtrijpe dieren in de komende maanden. Zij leveren bovendien veel vleesvarkens af in de weken voor de feestdagen aan het eind van het jaar. Zodoende komen er ook veel plaatsen voor biggen bij hen vrij in de stallen. Vleesvarkenshouders willen hun stallen dus zo snel mogelijk vol hebben. Zij denken dat de biggenprijzen nog verder stijgen. De DPP_biggenprijs ligt deze week 12 euro hoger dan een jaar geleden.

Of registreer je om te kunnen reageren.