Varkenshouderij

Achtergrond 198 x bekeken 1 reactie

Vion-varkensprijs onveranderd

Het varkensvleesbedrijf Vion houdt zijn varkensprijs deze week onveranderd op € 1,40 per kilo geslacht-gewicht. Varkensvlees levert weliswaar bijna 2 cent per kilo meer op dan vorige week, maar het varkensaanbod is groter. Vleesvarkenshouders leveren nu meer slachtrijpe dieren af, omdat zij voor de rest van dit jaar geen prijsverhoging voor de vleesvarkens meer verwachten. Dan heeft het geen zin om vleesvarkens langer vast te houden. Dan vreten de dieren alleen maar meer voer. Het grotere aanbod van vleesvarkens houdt een prijsstijging tegen. Vion krijgt 3 cent per kilo meer voor de hammen en schouders. Ribben en nekken leveren 5 cent per kilo meer op. Het varkensprijsverschil bedraagt deze week bij Vion 18 cent per kilo vergeleken met een jaar geleden.

Eén reactie

  • no-profile-image

    viona

    Nog precies 60 cent te gaan de laatste weken, ben benieuwd of we weer voor de gek gehouden zijn dit jaar!!!!maar ik denk dat ik het antwoord al wel weet.
    2009 wordt weeeeeeeeeeeeeeer een topjaar volgens de voorspellers.

Of registreer je om te kunnen reageren.