Varkenshouderij

Achtergrond

Varkensprijs blijft onveranderd

De varkensprijs blijft volgende week onveranderd. Het aanbod van vleesvarkens is normaal. De slachterijen krijgen genoeg dieren voor de verkoopmogelijkheden van varkensvlees. Zij hebben dit jaar nog maar drie normale slachtweken. Rond de kerstdagen en oud en nieuw vallen er veel slachtdagen uit. Zodoende halen de slachterijen vleesvarkens naar voren om aan het begin van het nieuwe jaar niet al te veel varkens te krijgen. Dan loopt de afzet van varkensvlees meestal wat minder goed, omdat consumenten het wat rustiger aan doen met de vleesconsumptie. Varkensvlees gaat nu al moeizaam prijshoudend van de hand. Het is zodoende de vraag of de slachterijen de varkensprijzen voor 13 weken onveranderd houden. Dat was vorig jaar wel het geval. Er gaan nog redelijk wat Nederlandse varkens naar Oost-Europa.

Of registreer je om te kunnen reageren.