Varkenshouderij

Achtergrond 1 reactie

Uwe Tillmann gaat Vion leiden

Het vleesbedrijf Vion gaat de structuur van haar Raad van Bestuur aanpassen. De achtergrond hiervan is dat een aantal bestuursleden hun functie gaat beëindigen vanwege het bereiken van de daartoe gerechtigde leeftijd. Dit brengt aanpassingen in de samenstelling en verantwoordelijkheden binnen de Raad van bestuur van Vion met zich mee. Uwe Tillmann, die vandaag tot vice-voorziiter van de Raad van Bestuur is benoemd, wordt directievoorzitter vanaf 31 december 2009. Dan gaat de huidige directievoorzitter Daan van Doorn met pensioen.
Vion maakt de toekomstige bestuursstructuur in een vroeg stadium bekend om de continuïteit van de bestuurlijke verantwoordelijkheden binnen de onderneming te waarborgen.
Geert Janssen, lid van de Raad van Bestuur beëindigt een indrukwekkende carrière van bijna 50 jaar in de internationale vleessector per 31 december 2008. Wegens het bereiken van de 65-jarige leeftijd legt hij zijn werkzaamheden neer als lid van de Raad van Bestuur. Geert Janssen blijft op projectbasis als adviseur aan Vion verbonden.
Per 31 december 2009 beëindigen Daan van Doorn en Ton Lammers hun functie als CEO en voorzitter, respectievelijk CFO en vice-voorzitter van de Raad van Bestuur vanwege het bereiken van de daartoe gerechtigde leeftijd.
Uwe Tillmann, COO Vion Fresh Meat en Convenience wordt met ingang van vandaag benoemd tot vice-voorzitter van de Raad van Bestuur van Vion. Hij vervult deze functie tijdelijk naast Ton Lammers en wordt eind 2009 directievoorzitter.
Met het vertrek van Ton Lammers op 31 december 2009 komt de functie van CFO binnen Vion vacant. De opvolgingsprocedure voor een nieuwe CFO is gestart en wordt medio 2009 afgerond.
Dirk Kloosterboer, COO Vion Ingredients, wordt met ingang van 31 december 2009 vice-voorzitter van de Raad van Bestuur.

Eén reactie

 • no-profile-image

  vette big

  Slimme jongens die daan en geert, want er is zwaar weer op komst in de vleessektor:
  1. de marges zijn het laatste half jaar al onder de maat.
  2. vraaguitval luxere delen zoals hammen, varkenshaas door recessie
  3. devaluatie van munten in oost europa, en engeland.
  4. concurrentie van goedkoop kuikenvlees.
  Kortom weinig zaken om op te "scoren" voor de heren.

Of registreer je om te kunnen reageren.