Varkenshouderij

Achtergrond 222 x bekeken 2 reacties

Prijs varkensbrok daalt verder

Door de daling van de graanprijzen is de kostprijs ofwel vervangingswaarde van varkensbrok verder gezakt. De vervangingswaarde ligt nu op het laagste niveau sinds augustus 2006.
Aan de prijzen voor varkensbrok, die de varkenshouders moeten betalen, is het nog niet te merken dat de kostprijs op een veel lager niveau ligt dan in de afgelopen 2 jaar. De prijs van varkensbrok van het onderzoeksinstituut LEI lag in augustus 2006 op € 17,70 per 100 kilo. en is daarna fors gestegen tot een recordniveau van € 27,90 per 100 kilo in de zomer van dit jaar. De LEI-prijs lag in oktober van dit jaar op € 25,75 per 100 kg.
Het graanaandeel in varkensvoer blijft hoog met 75 procent. Gerst en tarwe vormen het grootste deel, terwijl triticale de rest aanvult.
Sorghum komt niet langer in de samenstelling voor, terwijl mais daarin praktisch verdwenen is. Van de overige producten is raapschroot de belangrijkste, terwijl zonnepit- en sojaschroot tot de kleinere producten behoren.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  naam bekend bij redactie

  De prijs moet nu dus royaal onder de 20 euro per 100 kg liggen. Schandalig dat dit niet zo is. De voerfabrieken zijn samen met de varkenshandelaren de grootste graaiers van de varkenssector!!!!

  naschrift van redactie: de naam van de reageerder is op zijn verzoek verwijderd omdat hij onder druk gezet is door zijn mengvoerleverancier.

 • no-profile-image

  Jose

  Varkensboer onder druk gezet door veevoerleverancier?
  Hier wil ik graag meer van weten.
  Dit kan natuurlijk ABSOLUUT NIET!!

Of registreer je om te kunnen reageren.