Varkenshouderij

Achtergrond 6 reacties

Nederland importeert Spaanse varkens

Nederlandse exporteurs van biggen naar Spanje nemen na het lossen van hun lading weer Spaanse vleesvarkens mee naar Nederland. De vleesvarkensprijs ligt in Spanje op een veel lager niveau dan in Nederland. Zo noteert het Spaanse Lerida vandaag € 1,04 per kilo. Voor die prijs is het voor transporteurs interessant om Spaanse vleesvarkens mee te nemen naar Nederland. Doen zij dat niet, dan moeten zij met een lege veewagen van Spanje naar Nederland rijden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jan

  Het blijven handelaren natuurlijk, wat ze aan de leukentafel ook vertellen!

 • no-profile-image

  jan

  Kan hier ook vermeld worden welk slachthuis deze dieren slacht?

 • no-profile-image

  Derk Klein Kranenberg

  We zullen proberen uit te zoeken waar die varkens naar toe gaan.
  Groeten, Derk Klein Kranenberg

 • no-profile-image

  Varkensexporteur

  Hier wordt de indruk gewekt dat er massaal varkens van Spanje naar Nederland komen. Niets is minder waar. Door de lage biggenprijs in Spanje gaan er vrijwel geen biggen naar toe. Dat varkens terug komen van Spanje zal zeer incidenteel gebeuren, maximaal 1 vracht per week.

 • no-profile-image

  Bert

  Nou Derk, je hebt ruim 2 dagen gehad om uit te zoeken hoeveel en naar welk nederlands slachthuis of huizen die spaanse varkens gaan. Jij insinueert met je artikel dat het behoorlijke aantallen zijn dus we zijn benieuwd.

 • no-profile-image

  Derk Klein Kranenberg

  De Spaanse varkens blijken niet naar Nederland te gaan, maar naar Italië. Vanuit dat land nemen de transporteurs zeugen mee naar Duitsland.
  Groeten, Derk

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.