Varkenshouderij

Achtergrond 184 x bekeken 2 reacties

NVV-biggenprijs 1 euro hoger

De Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) verhoogt zijn verwachtingsprijs voor biggen voor volgende week met 1 euro naar 41 euro per stuk. Vleesvarkenshouders hebben meer biggen nodig. Zij hebben de afgelopen weken veel slachtrijpe dieren afgeleverd. Zodoende hebben zij ook voldoende plaatsen vrij voor het opleggen van nieuwe biggen. Oost-Europese landen vragen ook meer Nederlandse biggen als gevolg van de waardestijging van hun valuta. Nederlandse biggen zijn daardoor goedkoper. In Duitsland hangen nog wel wat biggen boven de markt. De NVV-biggenprijs ligt volgende week 15 euro per stuk boven het niveau van vorig jaar in dezelfde week.

prognose:

stijgend.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  knor knor

  eind dit jaar biggen 60 euro vlees varkens 2 euro mensen van de DLV = De Lul Verening waar zijn jullie nou, zeker al vast een BENZ aan het bestellen

 • no-profile-image

  voorlichter

  Ik kan me voor een groot deel vinden in het commentaar van knor,knor, het was niet verantwoord om in deze tijd een prijs te voorspellen op basis van historie. Kijk naar aandelen e.d. we zijn tegenwoordig van veel meer dingen afhankelijk dan pakweg 5 jaar geleden.
  DLV geef niet zomaar voorspellingen als je die niet echt kunt onderbouwen. In het verleden behaalde resultaten geven geen garantie voor de toekomst.

Of registreer je om te kunnen reageren.