Varkenshouderij

Achtergrond

DPP-biggenprijs onveranderd

De DPP-noteringscommissie houdt haar biggenprijs deze week onveranderd op 30 euro per stuk. Vion verhoogt zijn biggenprijs daarentegen met 1 euro naar 29 euro per stuk. Door een groot aanbod aan slachtrijpe vleesvarkens komen er in het binnenland ook veel plaatsen voor biggen vrij bij de vleesvarkenshouders. Zij willen echter niet meer voor de biggen betalen, omdat de Europese varkensprijzen met 5 tot 6 cent per kilo dalen. Omdat de biggenprijs toch al erg laag is voor de vermeerderaars, verlaagt de DPP-noteringscommissie die niet. De DPP-biggenprijs ligt deze week 11 euro boven het niveau van begin november vorig jaar
De export van Nederlandse biggen naar Zuid-Europa ligt praktisch stil vanwege de lage biggenprijzen in Spanje en de blaasjesziekte in Italië. Geukkig hebben Oost-Europese vleesvarkenshouders meer Nederlandse biggen nodig. Door de koersstijging van hun valuta zijn die dieren voor hen goedkoper.

prognose:

onveranderd tot iets hoger.

Of registreer je om te kunnen reageren.