Varkenshouderij

Achtergrond 166 x bekeken

DPP-biggenprijs 1,5 euro hoger

De DPP-biggenprijs stijgt deze week met 1,5 euro naar 34 euro per stuk. Vion verhoogt zijn biggenprijs met 2 euro naar 33 euro per stuk. De prijsverhogingen zijn een gevolg van de stijging van de varkensprijs met 4 cent per kilo en de goede opleg van biggen door Nederlandse vleesvarkenshouders. Het aanbod van vleesvarkens loopt terug. Desondanks blijft de afzet van varkensvlees wat taai. Toch stijgt de varkensprijs volgende week naar verwachting nog licht door het kleine varkensaanbod.
Nederlandse vleesvarkenshouders vullen hun vrijgekomen plaatsen in hun stallen vlot op. Zij leggen de biggen snel op, omdat zij vermoeden dat de biggenprijs volgende week verder stijgt. De export van Nederlandse biggen loopt wat moeizamer. Buitenlandse vleesvarkenshouders hebben nog niet zo'n vertrouwen in goede varkensprijzen in volgend voorjaar. Zij hebben wel plaatsen vrij voor Nederlandse biggen, maar vinden die te duur. Vooral Oost-Europese afnemers hebben te maken met een koersdaling van hun valuta, waardoor Nederlandse biggen duurder worden. De DPP-biggenprijs ligt deze week € 12,50 per stuk hoger dan vorig jaar in dezelfde week.

Of registreer je om te kunnen reageren.