Varkenshouderij

Achtergrond 560 x bekeken 1 reactie

Bellen met een vreemde vrouw

Problemen? Bel een hulplijn. Het klinkt zo simpel, maar dat is het niet. je hart luchten is één, maar daarmee is het probleem niet weg. Of toch wel?

Als je tot je nek in de problemen zit, kan het helpen je hart eens te luchten. Er zijn tal van telefonische hulpdiensten. Voor kinderen was er altijd al de kindertelefoon. Voor volwassenen is er onder meer Sensoor en de Stichting Korrelatie. Speciaal voor boeren is er ook nog de Telefonische Hulpdienst Agrariërs of de ZOB.

Het is natuurlijk fijn, zo’n hulplijn. Je kunt er anoniem je hart luchten. Dat gaat soms makkelijker dan tegen een bekende. Want stel dat die het verder vertelt? Toch is het niet voor iedereen makkelijk om je zorgen te bespreken met een vreemde. Los daarvan, het enige dat die vreemde doet is begripvol hummen. Er is niemand die je bij de hand neemt om samen je probleem op te lossen. Als je dat wilt, verwijzen de hulpinstellingen meestal door naar andere instanties.

In de tijd van de varkenspest- en MKZ-crisis belden heel veel boeren en boerinnen naar één van de telefonische hulpdiensten. Ze vonden het prettig, maar hun varkens en koeien werden evengoed geruimd. Een oplossing was het dus niet.
Misschien is dat de reden waarom steeds minder boeren en boerinnen bellen met een telefonische hulpdienst. Terwijl er toch her en der grote problemen zijn, vooral op financieel gebied. Misschien dat boeren denken: ‘Bellen met zo’n vreemde man of vrouw, dat helpt toch niet. Mijn financiële positie wordt er niet fleuriger van.’ Of zijn er andere redenen?

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    vrijgezel

    Hulplijn? Er worden een aantal hulplijnen genoemd. Geen nummers en ook niet de functie van zo'n lijn. Margreet wat dacht je van onbekend = onbemind. Geen wonder dat de boer niet belt.

Of registreer je om te kunnen reageren.